assortiment

Beelden van Mexicaans aardewerk

Op zoek naar iets speciaals: Vrouwen maken de beelden in een Mexicaanse werkplaats. Door dit werk krijgen zij een kans op een beter leven. De beelden zijn handgemaakt en handbeschilderd waardoor ieder exemplaar uniek is. Ze brengen een sfeer van warmte en persoonlijkheid in je huis.

CADEAUPAKKETTEN

Een bedankje, aardigheidje of
zomaar een attentie.

Geef een theeboeket of
een van de andere pakketten met
koffie, thee, wijn, chocolade
of een Dopper.

Of laat een pakket naar wens
door ons samenstellen. 

Aardewerk uit Tunesië

De pottenbakkers in Sfax zijn afkomstig uit Djerba en zijn naar Sfax getrokken vanwege de klei die zeer goed geschikt is voor fijn aardewerk. En om te bakken in ovens, wat vooral voor het glazuren belangrijk is. De werkplaatsjes zijn aan huis, wat aan geeft dat alle familieleden betrokken zijn bij het pottenbakken. De vrouwen verzorgen met name het decoreren van het aardewerk. Het zwaardere werk van het bakken, glazuren en inpakken is de taak van de mannen.

SCRAP METAL UIT ZIMBABWE

Oud ijzer en steen wordt bijzondere kunst in de handen van Charles Fundisi en Luke Jimbu.

De objecten worden gecreëerd van serpentijnsteen en ijzer die thema's verbeelden uit het dagelijks leven zoals moeder en kind, geliefden, reizigers en straatmuzikanten. Olievaten, hekwerk, schroeven, plaatmetaal en auto-onderdelen worden met de ijzerguillotine in vorm gesneden en daarna aan elkaar gelast.  De gepolijste producten worden gemaakt van zacht steen uit de steengroeven bij Kwekwe in Zimbabwe. Grote, ruwe blokken worden eerst klein geslagen en vervolgens met een bijtel in model gehakt. Verfijningen worden aangebracht met rasp en schuurpapier. 

WIEROOK


In de Wereldwinkel hebben wij een breed assortiment wierook van The Mothers Fragrances, of ook wel Mira's wierook genoemd. 
Tevens hebben wij diverse soorten cadeaupakketten en wierookhouders. 

FAIR TRADE VOEDING


Naast kunstnijverheid hebben we een uitgebreid assortiment fair trade voeding te koop. Van chocolade tot thee en van koffie tot kruiden voor curry's. Wilt u wat bestellen? Mail of bel ons gerust.