Assortiment

Doppers


Gemaakt van 70% plantaardig materiaal, 15% gerecycled plasticafval en geproduceerd in een fabriek die op 100% hernieuwbare energie draait waardoor de CO₂-voetafdruk NUL is. Met een productieproces waarbij geen water wordt verspild, webshop-bezorging per fiets in Nederland en een terugnameprogramma aan het einde van de levensduur maak je alleen maar positieve impact. 100% recyclebaar: klaar voor een circulaire economie niets is gemaakt om te verspillen en materialen eindeloos opnieuw gebruikt worden. (En opnieuw. En opnieuw. En..).

SCRAP METAL UIT ZIMBABWE

Oud ijzer en steen wordt bijzondere kunst in de handen van Charles Fundisi en Luke JimbuDe objecten worden gecreëerd van serpentijnsteen en ijzer die thema's verbeelden uit het dagelijks leven zoals moeder en kind, geliefden, reizigers en straatmuzikanten. Olievaten, hekwerk, schroeven, plaatmetaal en auto-onderdelen worden met de ijzerguillotine in vorm gesneden en daarna aan elkaar gelast. De gepolijste producten worden gemaakt van zacht steen uit de steengroeven bij Kwekwe in Zimbabwe. Grote, ruwe blokken worden eerst klein geslagen en vervolgens met een bijtel in model gehakt. Verfijningen worden aangebracht met rasp en schuurpapier. 

WIEROOK

In de Wereldwinkel hebben wij een breed assortiment wierook van The Mothers Fragrances, of ook wel Mira's wierook genoemd.
Tevens hebben wij diverse soorten cadeaupakketten en wierookhouders. 

FAIR TRADE VOEDING

Naast kunstnijverheid hebben we een uitgebreid assortiment fair trade voeding te koop. Van chocolade tot thee en van koffie. Wilt u wat bestellen? Mail of bel ons gerust..

Cadeau of kerstpakketten

In Wereldwinkel Emmen vindt u originele cadeautjes en heerlijke foodprodukten waarmee u kerst of uw cadeau  een feestelijk tintje geeft. Aangezien al onze produkten onder Fairtrade criteria zijn vervaardigd, is uw geschenk dus niet alleen mooi en/of smakelijk maar ook maatschappelijk verantwoord en kunt u op deze manier uw betrokkenheid tonen bij uw medewerkers en relaties.

Uit het kleurrijke assortiment van Wereldwinkel Emmen kunt u zelf een pakket samenstellen. Gaat u voor een bepaald thema of kleur, of alleen voor onze heerlijke foodprodukten en/of wijnen. Of toch voor food- en non-food produkten. Kiest u voor een gedeeltelijk Fairtradepakket, dan kunnen wij ook elders bestelde produkten voor u leveren.

Er is van alles mogelijk en natuurlijk staan wij klaar om u hierin te adviseren.

Tevens is er de mogelijkheid een geschenk in de vorm van een Wereldwinkel cadeaubon te geven, zodat uw medewerkers/relaties zelf hun pakket kunnen samenstellen.

Geeft u de voorkeur aan een maatschappelijk verantwoord kerstpakket of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.  Wij denken graag met u mee.